23948sdkhjf

Centrum för grönt näringsliv får miljoner

Green Innovation Park, en gemensam satsning av Akademiska Hus och SLU, tilldelas sex miljoner av Tillväxtverket, för att utveckla ett centrum för grönt näringsliv i Uppsala.
- Det här ger oss möjlighet att växla upp verksamheten och satsa ännu mer på att stimulera samverkan mellan företagen och SLU:s forskare och studenter, säger Sara Brännström, SLU:s projektledare för Green Innovation Park.

Green Innovation Park är en gemensam satsning av SLU och Akademiska Hus för att öppna Campus Ultuna i Uppsala för andra verksamheter än akademi, i första hand företag inom de gröna näringarna. Visionen är att etablera tvåhundra företag inom de gröna näringarna i Ultuna och skapa en kreativ innnovationsmiljö i världsklass med aktiv samverkan mellan företagen och SLU:s studenter och forskare.

Tillväxteverket skriver i sin motiver: "Projektet bidrar till att främja samarbete mellan akademi och omgivande näringsliv. Projektet kan ses som ett klusterinitiativ som har potential att bli starkt nationellt".

Såväl Uppsala kommun som regionförbundet i Uppsala stödjer projektet genom medfinansiering. Pengarna kommer från Europeiska regionala utvecklingsfonden och ges för en period om tre år.

- Vi vill utveckla Ultuna till Sveriges främsta centrum för grönt näringsliv, säger Per Nilsson, fastighetschef på Akademiska Hus. Stöder från Tillväxtverket ger oss förutsättningar att nå resultatet snabbare. Det är även en viktig bekräftelse på vår satsning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078