23948sdkhjf

Utredning tillsätts för att öka återanvändningen

Regeringen Löfven tillsätter en utredning om hur handel med begagnat, samt reparationer och uppgradering av olika produkter kan öka. Målet är att nå en mer resurseffektiv ekonomi och att minska miljöpåverkan.
Ola Alterå, tidigare Centerpartistisk partisekreterare och vd för Svensk Fjärrvärme, blir särskild utredare och får i uppdrag att analysera vilka hinder som kan finnas i lagstiftningen och vilka styrmedel som behövs för att öka återanvändningen av produkter.

Styrmedlen s ka utformas på så sätt att de stimulerar producenter, konsumenter och företa i mellanledet att satsa på handel med begagnade produkter, liksom på reparationer och uppgradering av produkter. Det kan också leda till nya affärsmodeller, nya företag och nya jobb. Det övergripande målet är att nå en mer resurseffektiv och cirkulär samhällsekonomi, som begränsar påverkan på miljön.

Utredningen ska i första hand inrikta sig på produkter för konsumentmarknaden som är särskilt intressanta ur ett resurs- och miljöperspektiv med hänsyn till miljömålen.

Uppdraget ska redovisas senast den 28 februari 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093