23948sdkhjf

Elektrisk loppis gav rekord

Omkring 12 000 personer besökte i fredags Batteriåtervinningens elektriska loppis på Södermalm i Stockholm.  Det är 2 000 fler än förra året och även mängden insamlat elskrot ökade från 1 500 till 1 800 kilo.


– Det är ett fantastiskt bra resultat och bevis för ett stort engagemang bland allmänheten för återvinning av batterier och elprylar. När vi återvinner metaller, minskar behovet av att bryta nya vilket sparar på jordens resurser, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen.

Den elektriska loppisen blev en stor folkfest. Utöver försäljning av fungerande elprylar och insamling av elskrot, arrangerades aktiviteter för hela familjen. Bland annat spelade några av Sveriges hetaste elektro-DJ:s och alla som bidrog till att återvinna bjöds på soppa. Nu fortsätter turnén med elektriska loppisar till Malmö och Göteborg. Hälften av de 23 000 ton elskrot som ligger och skräpar i de svenska hemmen finns i storstadslänen.

- Vi hoppas att så många som möjligt ska göra ett elektriskt rens hemma och delta i loppisarna. Om vi ska kunna fortsätta konsumera elektronik i framtiden, krävs att vi blir bättre på återvinning. Vissa metaller håller redan på att ta slut. Och när de är slut är de slut för evigt, säger Micaela Westerberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078