23948sdkhjf

Försök med mobil återvinningscentral i Järfälla

Nu startar Järfälla kommun ett försök med mobil återvinningscentral som ska öka tillgängligheten och göra det enklare för Järfälla-borna att sortera sitt avfall. Premiären är den 7 februari i Kallhäll.
- Det ska vara lätt att lämna sitt avfall till återvinning. I samarbete med Sörab förstärker vi därför vår service till alla Järfälla-bor med en mobil återvinningscentral, säger Crister Bäckström, avfallschef i Järfälla kommun.

Järfälla jobbar aktivt för att försöka minska mängderna avfall som går till förbränning, till förmån för återanvändning och återvinning. Kommunen vill dessutom förenkla insamlingen av farligt avfall.

- Redan idag erbjuds en mycket uppskattad tjänst för insamling av farligt avfall till villahushållen, den så kallade "röda boxen". Med den mobila återvinningscentralen hoppas vi att även alla hushåll i flerbostadshus ska uppleva att deras behov blir tillgodosedda, säger Bäckström.

Den mobila återvinningscentralen består av en öppningsbar container inredd med behållare för olika typer av avfall, ett containerflak för mer skrymmande saker samt en lastbil för farligt avfall. Den mobila åvc:en kommer i princip att ta emot samma typ av avfall som kan lämnas på de fast återvinningscentralerna och det finns alltid en rådgivare och kemist med på plats.

Den mobila återvinningscentralen testas under våren, och faller försöket väl ut kan detta bli ett permanent insamlingsalternativ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078