23948sdkhjf

Örebros villaägare ska färgsortera avfallet

Alla villahushåll i Örebro kommun får nu möjlighet att börja färgsortera sitt avfall. Vilket innebär att man nu kan sortera plast-, pappers-, och metallförpackningar samt tidningar i olikfärgade påsar och slänga dem tillsammans med restavfallet i det gröna avfallskärlet.
Syftet med färgsortering sägs vara att man vill öka servicen till hushållen, så att de inte behöver åka till återvinningsstationen, samt att man vill öka återvinningen av förpacknings- och tidningsavfall.

- Vi har haft ett mindre introduktionsområde igång sedan början på december 2015 och gensvaret har varit mycket positivt. Enkelheten och närheten, att få lämna förpackningar och tidningar hemma i kärlet, är det som lyfts fram som den största fördelen. Nu ger vi alla som bor i villor i kommunen, denna möjlighet och hoppas att mottagandet blir lika positivt för dem, säger Ola Eklöf, projektledare för Färgsortering och planerare på Kundservice Avfall.

Mellan vecka 6-9 delas startpaketen ut till alla villahushåll.

Matrester och annat komposterbart ska dock fortsättningsvis läggas i bruna papperspåsar och glasförpackningar ska som tidigare lämnas på en återvinningsstation.

- Att sortera sitt avfall gör skillnad för miljön. Möjligheten att sortera sitt avfall direkt i hemmet för de som bor i villa har varit efterfrågat under lång tid. Därför känns det jättebra att vi genom färgsorteringen kan erbjuda ett enkelt och smidigt system för alla att göra en insats för en bättre miljö, säger Charlotte Edberger Jangdin (C), ordförande i Tekniska Nämnden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062