23948sdkhjf

Designad returpark skapas på Lidingö

Den 29 februari öppnar en unik Returpark/återvinningscentral på Lidingö. Returparken är tre gånger så stor som den gamla återvinningscentralen. Här blandas återvinning med returmaterial, konstskulpturer och många skratt. Här finns exempelvis antikviteter som är tillverkade av metallskrot, men som ser ut som antika möbler. 
För att öka förståelsen för hur material kan återanvändas och återbrukas är Returparken, Stockby Returpark på Lidingö, utsmyckad med konstskulpturer tillverkade av olika returmaterial. Skulpturer som lurar ögat. Det är konst tillverkat av Torstensson Art & Design, som på ett pedagogiskt sätt ökar förståelsen för att skrot och skräp är resurser som kan återanvändas s k cirkular design.

Det är första gången som SÖRAB satsar på en returpark. Returparken blir en modellpark i företagets fortsatta arbete. SÖRAB är ett avfallsbolag som ägs av tio kommuner, nämligen Lidingö, Danderyd, Järfälla, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna.

Lördagen den 27 februari är det invigning av SÖRAB på nya Stockby Returpark mellan kl 10-15. Då bjuder SÖRAB på musik och underhållning, mat och dryck från Lidingöleverantörer samt guidning med återvinningsexperter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079