23948sdkhjf

Samarbete inleds för att rensa hav från plastavfall

Interface, global ledare inom design och produktion av textila golvplattor, presenterar nu ett samarbete med miljöorganisationen Plastic Whale. Samarbetets syfte är att öka kunskapen om föroreningar i världens vatten samt att hjälpa till att rensa plast från världens hav, sjöar och vattendrag- Det går i linje med Interfaces långsiktiga hållbarhetsstrategi Mission Zero. 


Interface inleder ett samarbete med Plastic Whale. Det nya samarbetet kompletterar Interfaces befintliga program, Net-Works som är utformat för att rensa haven på kasserade fiskenät och att uppmärksamma de skadliga effekter som plastavfall har på det marina livet. Hittills har Net-Works samlat in över 80 000 kilo fiskenät från havet och kustområden i Filippinerna. Genom samarbetet med Plastic Whale tar Interface nu ett helhetsgrepp om arbetet att minska avfall i såväl hav som vattendrag.

För att stärka initiativet har Interface tillsammans med Plastic Whale designat och byggt en båt gjord av nästan 7 000 av de 50 000 plastflaskor som redan fiskats upp från Amsterdams kanaler. Båten kommer att användas dagligen för att fiska upp avfall från vattendrag och för att rikta uppmärksamheten på de skadliga effekterna av plast i våra vatten.

– Plastflaskor i Amsterdams kanaler och fiskenät som skräpar ner stränderna i fiskesamhällen i Filippinerna är bara två av många exempel som visar hur plastavfall är en utmaning av globala proportioner. Det är en utmaning som Interface har arbetet med under många år. Genom vårt nya samarbete med Plastic Whale stärker vi vårt engagemang ytterligare och förhoppningsvis uppmuntrar vi även andra att städa upp världens vatten och förvandla avfall till något av värde samtidigt som vi säkrar vårt ekosystems framtid, säger Rob Boogaard, VD för Interface EMEA.

– Plastic Whales framgång bygger på ett växande engagemang hos individer och organisationer. Vi är därför mycket stolta över vårt samarbete med Interface, ett globalt företag som verkligen har åtagit sig uppgiften att bekämpa problemet med plastavfall. Genom att arbeta tillsammans hoppas vi att få ännu fler människor runt om i världen att bygga båtar gjorda av plastavfall, säger Marius Smit, grundare av Plastic Whale.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063