23948sdkhjf

Avfallsinsamlingssystem registrerar vikten av avfallet

MariMatic AB levererar ett helautomatiskt system för pneumatisk avfallstransport till Vallastaden, ett nytt bostadsområde i Linköping. Anläggningen är utrustad med ny teknologi;  fristående inkast med viktregistrering och RFID öppning möjliggör registrering på brukarnivå.
Kunden, Tekniska Verken i Linköping AB, kommer att använda registreringen för sin kommunikation och debitering.

Det helautomatiska insamlingssystemet MetroTaifun® transporterar avfallet via ett rörsystem i Vallastaden. De boende tar avfallspåsen till det fristående kvartersnära inkastet, öppnar inkastluckan med en RFID tag och lägger in avfallspåsen i det avsedda inkastet: restavfall respektive matavfall. Systemet registrerar vikten innan avfallet mellanlagras i inkastet för pneumatisk transport till avfallsterminalen. I avfallsterminalen separeras de olika fraktionerna till respektive container. Container med avfall transporteras till en avfallsbehandlingsanläggning, där restavfallet används för produktion av fjärrvärme, fjärrkyla och el. Matavfallet används för produktion av biogas och biogödsel.

Tekniska Verken i Linköping AB, kommer att använda de statistiska avfallsdata som systemet samlar in. Insamlingsdata möjliggör ny faktureringsmetod baserad på PAYT (pay as you throw). Kunden kan registrera långsiktiga trender av avfallsinsamling från varje byggnad och se resultaten av informationskampanjer för ökad återvinning.

MariMatic levererar de helautomatiska systemet för pneumatisk avfallstransport till Vallastaden i faser, enligt den uppgjorda regionala utvecklingsplanen för området under 2013-2017. Den första fasen färdigställs under våren 2016 för Vallastaden 2017, Bo- och samhällsexpo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125