23948sdkhjf

Stena avser förvärva IL

Stena Metall har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i IL Recycling av de nuvarande ägarna Stora Enso, Fiskeby Board, SCA och Smurfit Kappa. Med anledning av att förvärvet förutsätter godkännanden av såväl svenska och polska konkurrensmyndigheter så går det inte att i nuläget ge besked om när övertagandet blir aktuellt.
- IL Recycling har haft en intressant resa där vi utvecklat hållbara helhetslösningar för våra kunder som idag gjort oss till en ledande aktör inom ett flertal marknadssegment. Vår resa från ett renodlat materialföretag till ett företag med allt större serviceinnehåll har gjort att våra ägare bedömt att det är ett lämpligt läge att ta nästa steg i utvecklingen för IL Recycling, säger Lars-Gunnar Almryd, vd för IL Recycling.

- IL Recycling är ett välskött bolag som har ett brett erbjudande av återvinningstjänster vilket kompletterar Stena Recyclings verksamhet på ett bra sätt, säger Staffan Persson, vd för Stena Recycling.

Förvärvet ger, enligt Stena Recycling, bolaget möjlighet att utöka sina tjänster inom bland annat pappersåtervinning och bolaget kan därmed möta marknadens ökade krav på hållbara helhetslösningar. Stena Recycling ser också fram emot att bli en långsiktig, trygg och utvecklande leverantör av nya råvaror till nuvarande ägarnas pappersbruk.

- Vi går nu en spännande framtid till mötes som vi ser fram emot med tillförsikt. Utvecklingen mot en cirkulär ekonomi kräver resurser för att utveckla framtida lösningar för kunderna och hållbara behandlingsmetoder. Med Stena som ägare får vi tillgång till ett brett nätverk av kompetens och möjligheter, avslutar Almryd.

IL Recycling har 700 anställda och omsätter cirka 2 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344