23948sdkhjf

I vilken form är du?

Rubriken ska inte anspela på om du tränar eller inte, utan handlar mer om vilken form du gillar. Den linjära, kvadratiska eller cirkulära? Jag tror de flesta skulle vilja säga den cirkulära, men jag tror att de flesta av oss inte är cirkulära fullt ut ännu, även om vi börjat dra ut den linjära linjen att böja sig mot en cirkel.

Att sluta kretsloppen och skapa en total cirkulär ekonomi är en stor framtidsutmaning för den svenska avfalls- och återvinningssektorn. Vi är på god väg och många initiativrika steg har tagits, men även om vi i branschen är fullt medvetna om vilka steg som måste tas och vilka metoder vi ska använda så måste vi få med oss alla företag i alla sektorer, från högsta företagsledning till renhållningsarbetaren. Vi måste bryta det kortsiktiga tänket om snabb avkastning och våga ta långsiktiga beslut, som kanske är lite dyrare och krångligare att efterleva till en början, men som gynnar oss alla i slutändan.

Det är inte bara Ellen MacArthur som talar om cirkulär ekonomi numera, det talas om detta överallt, tycks jag mig höra. Men låt inte tanken om en cirkulär ekonomi bli ett modeord (likt hållbar utveckling blev), utan låt det stå för konkret handling och action!

Det gäller att rubba sina cirklar för att lyckas hitta rätt, och många entreprenörer har gjort det, på vår konferens i Båstad den 21 juni kommer vi att prata mer om cirkulär ekonomi och hur den konkret kan komma att förändra återvinningssektorn från grunden.

Cirkla nu vidare i din re-cirkulerande värld och glöm inte att ta dig in på recyclingdagen.se och anmäl dig till vår konferens om nya tekniker och digitalisering den 17 maj i Helsingborg.

Cirkla lugnt!

Martin Dyberg

Chefredaktör

Recycling

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062