23948sdkhjf

Wråke ny vd i Energiforsk

Energiforsks styrelse har utsett Markus Wråke till ny vd för Energiforsk, en tjänst han tillträder under hösten 2016. Han kommer närmast från IVL Svenska Miljöinstitutet.
- Energisektorn i världen, EU och Sverige genomgår för närvarande stora förändringar inom såväl produktion, användning, och aktörer som när det gäller rollfördelningen på marknaden. Det är en omstöpning som skapar stora möjligheter för Energiforsk, därför är vi väldigt stolta över att vi har kunnat knyta Markus till oss, för att som ny vd positionera och leda Energiforsk in i rollen som energibranschyens ledande forskningsorganisation, säger jan Samuelsson, ordförande i Energiforsk.

- Som en nod i svensk energiforskning kan Energiforsk spela en viktig roll i att utveckla den svenska energisektorn och att stärka svensk konkurrenskraft. Det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med detta, säger Markus Wråke.

Wråke är civilingenjör inom miljö- och vattenteknik och har en doktorsexamen från Handelshögskolan i Göteborg, och kommer nrämast från tjänsten som chef för energisystemanalys inom IVL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063