23948sdkhjf

Norskt avfallsbolag väljer finsk avfallsteknik

BIR, ett av Norges ledande avfallshanteringföretag har valt finska Enevo för att tillhandahålla tjänster inom avfallsövervakning. Man börjar med återvinning av glas och metall.
BIR kommer inledningsvis att använda lösningen Enevo ONe för att övervaka återvinning av glas och metall, men kommer sedan att expandera för att täcka annan återvinning och fler platser. Sensorerna kommer att placeras ut i stadsområdet i Bergen, Norges näst största stad, och i närliggande områden på landsbygden.
- Vårt mål med valet av Enevo är att ytterligare öka effektiviteten i hämtningen och användningen av våra resurser. I den inledande fasen övervakar vi våra containrar som är mellan 4 och 10 kvadratmeter, men vi planerar att utvidga systemet till andra typer av containrar så fort vi kan, säger Roger Gjerde Urås, drifttekniker på BIR. Enevo-systemet kommer att hjälpa oss att varje dag fylla våra sopbilar på det mest optimala sättet, baserat på den information vi får från systemet. Informationen kommer även att göra det möjligt att utvärdera lönsamheten av den nuvarande storleken på vår verksamhet och avgöra hur man kan optimera detta för att på bästa sätt tjäna våra kunder, fortsätter Urås.

Enevo ONe är en prisbelönt lösning som samlar in och analyserar data från avfallscontainrar, vilket sedan används för att förutsäga och optimera hämtning av avfall och återvinningsmaterial. Systemet använder intelligenta sensorer och avancerade algoritmer för att förutsäga när soptunnor behöver tömmas, så att tunnorna endast töms när det behövs, vilket sänker kostnaderna, skonar miljön och tar bort onödiga fordonsturer.

- Vår första erfarenhet av systemet har varit positiv och vi har blivit imponerade av mätningarnas noggrannhet. Under testperioden utförde vi dubbelkontroller visuellt och fann ingen skillnad i den data för fyllnadsnivå leverarad av Enevo. Vi ansåg även att installationen av sensorerna var enkel och okomplicerad, säger Urås. Den webbtjänst som tillhandahålls av Enevo är mycket användarvänlig, vilket gör det möjligt för oss att snabbt och enkelt hantera systemet och komma åt information om nuvarande och tidigare fyllnadsnivåer, fortsätter Urås.
BIR är ett av de största avfallshanteringsföretagen i Norge och samlar in avfall från de cirka 320.000 invånare i kommunerna som äger BIR.

- BIR är ett utmärkt exempel på en progressiv kommunal organisation som använder teknik och nya metoder för att skapa kostnadseffektivitet, öka hållbarheten samt förbättra servicen för människor och företag i deras samhällen, säger Fredrik Kekäläinen, VD för Enevo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064