23948sdkhjf

Återvinningsgrad ökar tack vare ökad medvetenhet

EAFA, den europeiska aluminiumfoliesammanslutningen, har släppt nya uppgifter som visar att återvinningsgraden i Europa för aluminiumbehållare och halvfasta containrar år 2013 nådde cirka 55 procent. Den föregående rapporteringsperioden (2010) låg siffran på knappt över 50 procent.
EAFA anser att fortsatt arbete inom industrin för att värdet med insamling och återvinning, tillsammans med nationella kampanjer, har tydliga effekter. Ökad medvetenhet har fått konsumenterna att känna igen alla sorters aluminiumfolietråg och aluminiumbehållare, inte bara de som använts som primär förpackning, utan även andra hushållsprodukter såsom engångstråg av aluminiumfolie för BBQ och ugnskokning för återvinning.

- Vi uppskattar denna positiva utveckling, vilket framhäver miljömeriterna hos aluminiumbehållare, säger Peter Wallach, ordförande för EAFA:s Container Group. Mångfalden hos foliebehållarna innebär att det är svårt att ibland ha individuella produktområden som mål. Men tack vare större konsumentmedvetenhet och rikt innovativa och lokala kampanjer är budskapet att aluminiumfolie är perfekt för återvinning från vilken källa den än kommer, tillägger Wallach.

Återvinningsgraden har beräknats på bas av allmänt tillgängliga nationella återvinningssiffror för aluminium och konsumtionsdata. Dessa data visar också den betydande omfattningen som konsumtionsvolymer och återvinningsgrader varierar från ett land till ett annat. Beroende på instruktioner till konsumenterna för insamling och sortering på ort, varierar uppskattad återvinningsgrad för aluminiumfoliebehållare tydligt om omfattar från över 85 procent i Tyskland till att överstiga 65 procent i Italien, över 40 procent i Storbritannien och endast 35 procent i Frankrike och Spanien.

Källa: Aluminium Scandinavia
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078