23948sdkhjf

Visionärt danskt projekt om återanvändning av PVC-byggavfall

En dansk arkitektduo presenterar i nästa vecka på en internationell konferens om framtidens städer, i Wien, en vision för hur PVC-byggavfall kan bidra till att skapa effektiva urbana jordbruk. 
Det är i nästa vecka som den årliga konferensen Vinyl Sustainability Forum arrangeras i Wien i Österrike. På konferensen ger den europeiska PVC-industrin, toppforskare, NGO:s, miljöfolk samt representanter från EU och FN sin syn på hur PVC-material kan bidraga till att lösa de utmaningar som framtidens städer står inför. Från dansk sida deltager den välkända arkitekten Kaare Sølvsten, samt den nyutexaminerade arkitekten Maja Sønderskov, som kommer att fokusera på livsmedelsförsörjningen.

redan idag uppskattar FN:s livsmedelsorganisation FAO, att omkring 800 miljoner människor lever av grödor från de urbana jordbruken, och det är en utveckling som man vill främja.

Arkitekterna kommer att använda PVC-byggavfall såsom rör, takrännor, kabelstegar och takplattor till att odla framtidens grönsaker i städerna. PVC har nämligen den egenskapen att de passar utmärkt till hydroponics, som är ett system där plantor gror i vatten i ett stängt kretslopp utan jord. Vilket är såväl vatten- som resursbesparande. Idén är enkelt, nämligen att utnyttja de egenskaper som är unika för användningen av PVC i bygget. Uttjänta PVC-byggprodukter är nämligen lätta och trivs i kontakt med vatten.

Källa: PVC Informationsrådet, Danmark
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.052