23948sdkhjf

Hjultvättanläggning installerad på Högbytorp

Ragn-Sells har på sin kretsloppsanläggning Högbytorp i Upplands-Bro investerat i och installerat en permanent hjultvätt för lastbilar. Investeringen förbättrar miljön och håller vägarna rena, något som efterfrågats.
- Gensvaret har varit otroligt positivt, säger Kent Rubensson, vid Ragn-Sells Högbytorp. Det har varit ett problem med smutsiga vägar utanför Högbytorp och vi har sökt efter lösningar för att kunna åtgärda det, säger han.

Lösninegn hittades i Schweiz, där en av två tillverkare i världen av hjultvättar finns. Nyligen installerades vad som sägs vara den första permanenta hjultvätten i Sverige på Högbytorp.

- Sedan ett par veckor kör vi skarpt och gensvaret har varit otroligt positivt. De två första veckorna hade vi 1200 tvättar och chaufförer tar gärna omvägar för att kunna åka genom tvätten, säger Rubensson.

Resultatet från omgivningarna lät inte vänta på sig.

- Det är betydligt renare nu på vägarna runt anläggningen, vilket inte bara ser bättre ut, det är också positivt för miljön eftersom material från anläggningen inte följer med ut på vägarna.

Hjultvätten består av en tvättbana på nio meter på vilken lastbilarna kör i fyra km/h. När de rullar ut från den har hjulen snurrat tre varv under besprutning av vatten i tvättrännan.

- Vi har tre stycken 45 kubikstankar som vattnet åker igenom där det sedimenteras och flockningsmedel tillsätts så att smutsen klumpar ihop sig. Sedan tömmer vi tankarna med jämna mellanrum, säger Kent Rubensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063