23948sdkhjf

Etablering i Sydkorea och nytt samarbetsavtal för Recyctec

Företaget Recyctec har nu registrerat såväl varumärket Recyctec som Earthcare i Sydkorea och även registrerat ett representationskontor i Seoul-området i Sydkorea.
- En spännande marknad med stor potential där vi nu är i en rekryteringsfas av en manager för vårt kommande kontor. Vi ser Sydkorea som en naturlig hub för oss i Asien då de är mycket intresserade av ny teknik som ger förbättringar och då speciellt inom miljö. Enbart inom fordonsdemontering hanteras det cirka 6 miljoner liter använd glykol årligen, berättar Göran Ahlquist, vd för Recyctec.

I Sydkorea ses nu miljölagstiftningen över och man ser även EU:s avfallstrappa som intressant inför kommande lagändring i höst. Sydkorea har idag stort intresse av miljöfrågor samt inte minst, landet står för 1/3 av all glykolproduktion i världen och har ungefär samma klimat som i Sverige.

Recyctec rapporterar också att man tecknat avtal gällande återställande av använd glykol om cirka 1 till 1,5 miljoner liter per år med Kemetyl. Avtalet löper till och med 2018, och innebär att Kemetyl levererar avtalad mängd använd glykol per år som återställs av Recyctec till specificerad kvalitet. Kemetyl har option på att köpa tillbaka den återställda glykolen. Ordervärdet beräknas till cirka 7 miljoner kronor årligen, beroende på inlevererad volym. Den använda glykolen kommer från norsk oljeindustri.

Källa: AktieTorget
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109