23948sdkhjf

Samarbete intensifieras mellan Ragn-Sells och Cassandra Oil

För snart ett år sedan meddelade Ragn-Sells och Cassandra Oil att de har för avsikt att samarbeta i ett gemensamt bolag och utnyttja Cassandra Oils teknologi för att vid Ragn-Sells verksamheter i Nordicum* bidra till att skapa en cirkulär ekonomi. Under vintern har planering och vidareutvecklingsarbete bedrivits, så att ett fördjupat samarbete nu kan komma igång.
- Testresultaten från Cassandra Oils anläggning är lovande, säger Jonas Roupé, marknadschef på Ragn-Sells. Vår förväntan var en syntetisk råolja som slutprodukt, men tester under realistiska driftsförutsättningar ger vid handen att oljan från Cassandra Oils processanläggning är av väsentligt högre kvalitet, vilket är goda nyheter.

Cassandras teknik, en patentskyddad process för snabb depolymerisering omvandlar kolvätehaltiga avfall till olja. Den producerade oljan går vidare för behandling i raffinaderi och kan därmed minska behovet av jungfruligt utvunnen olja.

Ragn-Sells utreder i samarbetet kolvätehaltiga avfallstyper, där Casaandra Oils teknologier skulle kunna ge ökad miljönytta jämfört med dagens lösningar och stödja samhället i skiftet mot en cirkulär ekonomi.

* Nordicum definieras som Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland och Lettland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063