23948sdkhjf

Optimerad deponigasutvinning får ekonomiskt stöd

VafabMiljö Kommunalförbund har beviljats sammanlagt 2,8 miljoner kronor från Naturvårdsverket Klimatkliv avseende en optimerad deponigas samt en publik tankstation för biogas.
Det var under våren som Vafab ansökte om klimatinvesteringsstöd för byggnation av både en optimerad deponigasutvinning på Isätra avfallsstation i Sala och en publik tankstation för biogas i Fagersta.

Man har redan gasutvinning i såväl Enköping som Västerås men vill nu också bygga i Sala. 1,5 miljoner kronor har beviljats från Natuvårdsverket ur Klimatkluvet för att förbättra gasutvinningen, samt 1,3 miljoner kronor för att bygga tankstationen för biogas. Syftet med tankstationen är att främja infrastrukturen så det ska bli lättare att i framtiden köpa och köra en biogasbil.

- Pengarna i Klimatklivet kommer från regeringen och ska hjälpa oss att uppnå klimatmålen från Paris; att minska utsläppen av växthusgaser, säger Pernilla Widén, chef för Process och Underhåll på VafabMiljö.

Byggnationen av biogasmacken kommer vara klar innan årsskiftet och gasutvinningen på Isätra ska vara klar i slutet av juli 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33