23948sdkhjf

Nu är IL en del av Stena

Den första juli, mitt i semestertider, blev transaktionen och köpet klart, Stena har nu köpt samtliga aktier i IL Recycling och är således ensamma ägare till bolaget. Vilket innebär att IL Recycling från och med 1 juli är en del av Stena-koncernen.
Det var tidigare i våras som Stena kom överens med IL Recyclings ägare om ett uppköp. Affären rör såväl den svenska som den polska verksamheten. efter en godkännandeprocess hos konkurrensmyndigheterna i såväl Polen som Sverige står det nu klart att affären gått igenom.

- Det är glädjande att vi fått beslutet från Konkurrensverket och att affären nu kan stängas. Detta blir en spännande förändring för IL Recycling där vi känner oss övertygade om att Stena blir en ekonomiskt trygg och långsiktig ägare åt IL Recycling, säger Lars-Gunnar Almryd, vd och koncernchef på IL Recycling.

- Vi är mycket nöjda med affären som är strategiskt viktig för Stena. Genom förvärvet förstärker vi vårt helhetserbjudande och kan nu erbjuda kunderna fler innovativa lösningar. IL Recycling har lång erfarenhet av pappersåtervinning, där bolaget har försett pappersindustrin med återvunnet material som råvara, säger Staffan Persson, vd för Stena Recycling AB.

- Nu ser vi fram emot att få ta del av Stenas tankar kring hur vi tillsammans ska fortsätta att skapa attraktiva kunderbjudande för en återvinnings-marknad i förändring mot en cirkulär ekonomi, avslutar Almryd.

Läs även: Stena avser förvärva IL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094