23948sdkhjf

Innovativ miljöteknik ska spridas snabbare

Miljöteknikföretag behöver bättre vägar in till internationella marknader. Därför inleds nu ett nytt samarbete mellan tre nordiska huvudaktörer inom cleantech. Syftet är att hjälpa entreprenörer inom miljöteknik att utveckla sina produkter och tjänster tillsammans med större industriföretag.
Genom att kunna komma i kontakt med större industriella aktörer kan miljöteknikföretag på ett bättre sätt och i ett tidigt skede fokusera på att anpassa sina innovationer till kundens behov. Nordic Innovation Accelerator erbjuder industriföretag att via en digital plattform lösa sina utmaningar genom att matcha dem med innovativa företag.

I det nordiska samarbetet ingår Swedish Cleantech, danska CLEAN och finska Cleantech Finland. I Sverige genomförs projektet av Tillväxtverket ihop med Energimyndigheten och Vinnova.

- Vi tror att det nordiska samarbetet genom NIA ska öka möjligheterna för innovativa företag att snabbt kommersialisera sina produkter och tjänster och nå ut på nya marknader, säger Arash Sangari på Tillväxtverket.

- Energimyndigheten jobbar aktivt med att främja framtidens energiinnovationer och har en portfölj med mer än 70 företag. NIA är ett bra sätt att matcha innovationer med faktiska behov för internationella marknader, säger Andreas Subelius på Energimyndigheten.

- Sedan tidigare stöder vi myndigheter tillsammans Swedish Cleantech, som är en gemensam poratl för svensk miljöteknik. Vi ser det nu som positivt att man provar att samverka med liknande nordiska initiativ, menar Martin Svensson på Vinnova.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079