23948sdkhjf

Ny projektledare för EcoDesign Circle

Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID, har anställt Catarina von Matern som projektledare för den svenska delen av EcoDesign Circle, ett treårigt EU-finansierat projekt med målet att bygga en verksamhetsmodell och ett kompetensnätverk baserat på cirkulär ekonomi, ekologisk design och livscykeldesign i Östersjöregionen.


- Ett hållbart samhälle är förutsättningen för en fortsatt god framtid för våra barn och barnbarn. Att vi nu tillsammans med Östersjöländerna arbetar för att ta fram konkreta verktyg som stödjer näringsliv, producenter och designer till en hållbar utveckling ger oss möjlighet att praktiskt påverka. Vi har ett utmanande, spännande och viktigt arbete framför oss. Jag är hoppfull och ser en ljus framtid för hållbar produktion, säger Catarina von Matern.

Catarina von Matern har goda erfarenheter av design, projekt- och processledning och hållbar utveckling. Hon har tidigare bland annat arbetat som processledare för Design med Omtanke i Västra Götalandsregionen med Fyrbodals kommunalförbund och dess kommuner som ansvarsområde. Syftet var att hjälpa företag och organisationer i processen vid ny- och ombyggnationer och att det skulle göras på ett hållbart sätt. Catarina driver även eget företag som inredningsarkitekt och möbel- och produktdesigner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078