23948sdkhjf

Kommuner agerar mot skräp - mätkampanj inleds

I skånska Kävlinge har man bestämt sig, där ska skräpet minskas. Därför deltar man i ett projekt som går ut på att mäta mängden skräp.
Projektet är ett samarbete mellan avfallsbolaget Sysav samtliga fjorton ägarkommuner, varav Kävlinge är en, och Håll Sverige Rent.

Skräpmätningar har genomförts på sex olika platser i Sysavregionen, skriver Lokaltidningen.

Under en vecka har sommarjobbare räknat allt skräp inom ett visst utmätt område. Med hjälp av ett två meter långt snöre och en pinne mätte de ut inom vilka ytor som allt skräp skulle protokollföras.

Mätningarna som gjorts i år ska fungera som nollmätningar och ska användas för att jämföra mängder skräp under nästa år. Då ska nämligen samma sex områden undersökas ånyo. Syftet med mätningarna sägs vara att få en bild av skräpsituationen för att därefter kunna planera åtgärder för att komma till bukt med problemet.

I den gemensamma kretsloppsplanen till år 2020 som tagits fram för Sysav ägarkommuner, är ett av målen att minska nedskräpningen. Projektet med att mäta skräpet är också en del i Kävlinge kommuns nyligen antagna avfallsplan. Den övergripande målsättningen är att öka källsortering, och minska nedskräpningen.

Källa: Lokaltidningen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.828