23948sdkhjf

Anrikt familjeföretag i konkurs

För bara ett år sedan firade man 70 år. Nu försätts företaget Franssons Recycling i Birsta i konkurs, rapporterar Sundsvalls Tidning.
Till Sundsvalls Tidning säger ägaren och företagets vd Lars Fransson:

- Det känns förstås väldigt tråkigt. men vi har väntat länge, cirka sex månader, på betalning från stora kunder i Sverige, Finland och Spanien och till sist tog våra likvida medel slut, berättar han.

Företaget omsatte i fjol 55 miljoner, vilket var en fördubbling gentemot året innan, och man gjorde också en liten vinst. Och trots konkursen har man gott om beställningar på sina kvarnar som mal sönder avfall, plast och trä för avfalls- och återvinningsindustrin.

- Vi är nog Sundsvalls äldsta familjeföretag inom verkstadsindustrin och vi har bra produkter och förutsättningar att bli ett lönsamt företag. Så det är trist att våra 18 anställda nu får en osäker framtid, säger Lars Fransson till Sundsvalls Tidning.

Konkursförvaltaren Annica Ullsten kommer driva verksamheten vidare.

Enligt Sundsvalls Tidning säger Lars Fransson:

- Vi fortsätter att leverera maskiner på de beställningar vi har, dessutom har vi en stor omsättning på reservdelar. Så kanske kan verksamheten drivas vidare i någon form ändå, tror han.

Källa: Sundsvalls Tidning
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109