23948sdkhjf

Civilministern besökte Ragn-Sells

Den 29 augusti besökte civilminister Ardalan Shekarabi återvinningsföretaget Ragn-Sells för att höra mer om hur företaget arbetar med cirkulär ekonomi och hur man kopplats sitt eget hållbarhetsarbete till FN:s globala miljömål, Agenda 2030.
Med anledning av utmaningarna i Agenda 2030 ville Ragn-Sells visa hur man bidrar till en mer hållbar utveckling i samhället genom att erbjuda smarta lösningar för att möjliggöra cirkulära kretslopp. Shekarabi, som tidigare i år var med om att tillsätta en delegation för Sveriges genomförande av de globala målen, var nyfiken på Ragn-Sells, som ett av landets största återvinningsföretag, integrerat arbetet mot miljömålen i det egna hållbarhetsarbetet.

Ragn-Sells har också viktiga erfarenheter gällande regelverken inom den offentliga upphandlingen - ett av Ardalan Shekarabis ansvarsområden.

- Regelverket är ok, men det är i tolkningen som det blir problematiskt, sa Ragn-Sells utvecklingschef Anders Kihl, som under besöket gav konkreta förslag på nödvändiga förbättringar på upphandlingsformerna som idag varken gynnar innovation på avfallsområdet eller det ökande uttaget av naturresurser.

- Jag fick flera tankar kring hur vi kan förbättra vårt arbete med de nationella riktlinjerna kring upphandling inom avfallsbranschen, sa Shekarabi.

- Att skapa en cirkulär ekonomi bygger på samverkan mellan näringsliv och samhälle, vi ser därför fram emot den fortsatta dialogen gällande Agenda 2030:s utformning, sa Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells.

Förutom civilministern, deltog också Camilla Janson (s), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun, samt kommunens näringslivschef Mathias Forsberg. Besöket avslutades med en guidad tur på Högbytorp i Bro utanför Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126