23948sdkhjf

Skräpkampanj avslutas på Kebnekaise

- Det är såklart allas ansvar att inte slänga skräp i naturen, och vi vill göra det enklare för alla att göra rätt. Nu ska vi som avslutning på kampanjen ge oss upp på Kebnekaise tillsammans med vinnaren i vår tävling och samtidigt plocka skräp hela vägen upp, berättar Anna Grundén, projektledare på Håll Sverige Rent.
Skräp i naturen är vanligt, likaså i fjällvärlden. I kampanjen "håll fjällvärlden ren" har besökare i fjällvärlden uppmanats att ta med sig sitt eget skräp, och att också plocka upp det skräp man hittar längs vägen.- Bakom kampanjen står HSR och Svenska Turistföreningen med stöd av Fjällfararnas Vita & Gröna Band.

På fjällstationerna och i fjällstugorna har särskilda skräpplockarpåsar funnits tillgängliga för alla besökare. besökarna har sedan haft möjlighet att sortera det skräp de har i sina påsar. Att hålla Sverige rent är extra viktigt i synnerhet i vår fjällvärld. Den här kampanjen har gjort att många fjällvandrare blivit mer medvetna om nedskräpningsproblemet. Jag vill tacka alla fjällvandrare som bidrog så fint med att bära sitt eget avfall, men även plockat efter andra, säger Camilla Antonsson, projektledare på STF.

Med på bergsbestigningen är förutom representanter från HSR och STF vinnaren i sommarens tävling, där besökare laddade upp bilder med hashtaggen #hållfjällvärldenren i sociala medier.

Syftet med kampanjen är att göra besökarna i fjällvärlden medvetna om problemet med nedskräpning och att vi måste värna om naturen för att allemansrätten ska fungera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065