23948sdkhjf

Nu avgörs vem som är bästa Sopbilsföraren

Recycling är på plats när Sopbilscupen avgörs idag i Kalmar vid Geesink Norbas lokaler. 17 sopåkare från Skellefteå i norr till Kalmar i söder tävlar i fem delmoment, fyra praktiska och ett teoretiskt om vem som tar hem titeln som Årets Sopbilsförare. Tävlingen avgörs för sjätte gången i ordningen.
Bland annat ska man köra en slalombana inklusive kärltömning, man ska angöra en container så nära som möjligt, ett annat delmoment går ut på att känna fordonet och ett annat handlar om precisionskörning där man med teknisk skicklighet ska ta sig runt på en bana på tid. Det femte testet är ett teoriprov angående, säkerhet och underhåll.

- Vi har gått från att lägga vikt vid kortast tid till att få ner hastigheten och få fram körskickligheten och få så få rivningar av bollar och koner som möjligt, berättar Håkan Ekelund, Geesink Norba, en av dagens domare.

Geesink Norba startade sopbilscupen för sex år sedan, för att höja statusen för de svenska sopbilsförarna. De första fyra åren höll man till i Jönköping, men de två senaste åren har man tagit hem tävlingen till Norbas hemvist, Kalmar. Sopbislcupen är en seriös yrkestävling för sopbilsförare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095