23948sdkhjf

Årlig klädinsamling ska slå rekord

Den årliga klädinsamlingen Återwin-win startar den 23 september och ska under tio dagar dra in mer än 130 ton kläder.
Nu uppmanas vi att rensa våra garderober till förmån för människor som lever i utsatthet i Sverige. Den 23 september inleder Atrium Ljungbergs handelsplatser, tillsammans med de lokala Stadsmissionerna, den årliga klädinsamlingen Återwin-win. Nu hoppas man slå förra årets rekord - 110 ton insamlade kläder på tio dagar.

Förra årets Återwin-win var ett av Stadsmissionens mest framgångsrika insamlingsinitiativ genom tiderna. Nu hoppas man från Stadsmissionen och handelsplatserna Sickla, Farsta Centrum och Port 73 i Stockholm, Mobilia i Malmö samt Gränbystaden och Forumgallerian i Uppsala, att givmildheten fortfarande sitter i. Trots att insamlingsrekordet slogs med nästan 140 procent siktar man på att samla in ännu mer kläder i år - nämligen 132 ton.

- Vi arbetar aktivt med att stärka den sociala hållbarheten på våra handelsplatser och det löpande lokala samarbetet med Stadsmissionerna är en mycket viktig del i det. efter förra årets resultat är vi extra stolta över vårt fina projekt Återwin-win. Nu tar vi ett nytt krafttag tillsammans med våra kunder för att samla in de kläder som bara hänger och tar plats i garderoberna runt om i Sverige. Alla klädesplagg gör skillnad. Till exempel kan en inlämnad klänning bidra till en bättre vardag eller omvandlas till arbetsträning för någon som behöver hjälp ut i arbetslivet, säger Emma Henriksson, hållbarhetsansvarig på Atrium Ljungberg.

Mellan den 23 september och den 2 oktober upprättas insamlingsstationer på de sex handelsplatserna i Stockholm, Uppsala och Malmö. Som tack får alla kunder som skänker kläder en rabattcheck på 20 procent att använda vid ett köp av valfri vara i någon av handelsplatsernas medverkande butiker.

- Varje plagg vi får in gör verkligen skillnad och kan hjälpa många människor, som har det svårt i dagens samhälle, tillbaka till en vardag igen. Därför uppmanar vi nu alla, tillsammans med Atrium Ljungberg, att göra en garderobsrensning. Packa ner hela och rena kläder i påsar och gå till en Återwin-win station i någon av handelsplatserna, säger Karin Timm Östlund, kommunikatör/projektledare Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158