23948sdkhjf

70 000 Sollentunabor får en bättre miljö

Nu drar Sollentuna igång fler än 40 olika aktiviteter för att minska kommunens miljöpåverkan och klimat. Målet är att Sollentuna år 2040 inte ska tära på jordens resurser och att utsläppen av växthusgaser ska vara noll.
Kommunfullmäktige har nyligen beslutat om de åtgärder som ska ge kommunens 70 000 invånare ett mer hållbart samhälle.

- Det är glädjande att vi fick till ett enhälligt beslut om en ny miljöplan. Vi har engagerat alla kommunens förvaltningar i att ta fram en gedigen lista med åtgärder som ska ta oss mot målet att inte tära på jordens resurser år 2040, säger Carina Knorpp (L), ordförande i miljöutskottet.

För att ge kommuninvånarna en mer hållbar framtid och för att bidra till de globala miljömålen har kommunen nu beslutat att man ska begränsa utsläppen av växthusgaser och uppnå långsiktigt hållbar användning av resurser. De åtgärder som kommunen nu beslutat om rör trafik, mark, vatten, resurshantering samt kompetensutveckling.

Exempel på aktiviteter som sker är att minska matsvinnet, kontrollera kemikalieanvändningen, anlägga cykelbanor och reducera buller. Uunder 2015-2016 gick alla kommunens anställda igenom en miljöutbildning för att skapa ett brett engagemang.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065