23948sdkhjf

Sysav vann Mångfaldspris

Visions MR- pris 2016 går till Sydskånes avfallsaktiebolag, Sysav. Sysav får priset för sitt målmedvetna och långsiktiga arbetssätt som skapar en bra grund för ett framgångsrikt mångfaldsarbete. Priset delades ut i dag i samband med Visions förbundsmöte i Malmö.


Sysav arbetar aktivt för att hitta nya rekryteringsvägar för att nå underrepresenterade grupper. Man har bland annat upprättat en handlingsplan för mångfald och jämställdhet. Medarbetarna erbjuds att delta i föreläsningar och andra aktiviteter om jämställdhet, mångfald och diskriminering. Sysav har också involverat medarbetarna i dialogmöten om mångfaldens betydelse för företaget.

- Vision är glada att vi har fått fram en pristagare som arbetar så föredömligt och långsiktigt, och som visar på konkreta metoder för att omsätta ord till handling. Vi hoppas att Sysav ska få den uppmärksamhet de förtjänar, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Genom Visions nationella MR-pris, som delas ut vartannat år, vill Vision lyfta fram de goda exemplen och premiera arbetsgivare som arbetar aktivt för att främja integration och mångfald och motverka diskriminering på arbetsplatsen. Det är Visions medlemmar som nominerar arbetsgivare till priset.

Juryn, som består av Visions förbundsstyrelse med biträde av RIM (Rådet för integration och mångfald), ger följande motivering till 2016 års pris:

”Med sitt målmedvetna och långsiktiga arbetssätt skapar Sysav en bra grund för ett framgångsrikt mångfaldsarbete. Att avsätta så mycket tid och resurser för att skapa tryck i frågan är att visa på engagemang och hängivenhet. Sysav visar att de har ambitionen att göra mångfaldsfrågan till en naturlig del i av det övriga verksamheten, vilket gör Sysav en värdig vinnare av Visions MR-pris år 2016”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.828