23948sdkhjf

ÅVS-behållare byts ut för ökad insamling och återvinning

Nu startar FTI arbetet med att byta ut behållarna på samtliga ÅVS:er i Tyresö och Helsingborg. Förhoppningen är att de nya behållarna ska upplevas som snyggare och bidra till ökad insamling och återvinning.
– Det är vår förhoppning att våra återvinnare nu ska uppleva stationerna mer tillgängliga, enhetliga, snygga och trevliga av Tyresö invånare, säger Annika Ahlberg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

– Jag hoppas också att detta ska inverka positivt vid våra framtida initiativ och förslag på platser för nya stationer.

När alla byten är genomförda kommer behållare för alla fem förpackningsslagen pappers-, plast-, metall-, färgade och ofärgade glasförpackningar, dvs utom tidningar, att ha bottentömmande behållare. Dessa insamlingsbehållare kräver mindre yta och är lättare att placera ut. Byte av tömningssystem pågår även i Vallentuna. Motsvarande systembyte har tidigare genomförts i exempelvis Täby, Vaxholm, Österåker, Huddinge, Värmdö och Sundbyberg.

FTI ber om överseende med att bytesarbetet eventuellt kommer innebära störningar och svårigheter med att använda en återvinningsstation när byte pågår. Man bedömer att det kan ta ett par timmar per återvinningsstation, eftersom alla behållare kan behöva omplaceras på platsen. Arbetet med behållarbyten och renoveringar har planlagts i gott samarbete med Tyresö kommun.

– Ändringen av tömningssystem är en del av vårt fempunktsprogram som vi arbetar efter för att öka insamling och återvinning, säger Annika Ahlberg.

Under första veckan i november påbörjas också byte av behållare för pappers-, plast- och metallförpackningar till bottentömmande behållare på alla Helsingborg kommuns 6 kompletta återvinningsstationer. Under bytesperioden kan det bli störningar i tillgängligheten för just den station där bytesarbete pågår. Arbetet beräknas pågå under några dagar för alla stationer.

– Det är roligt att få snygga till återvinningsstationerna för Helsingborgs återvinnare och det är vår förhoppning att alla invånare i kommunen ska uppleva dem mer tillgängliga, enhetliga och trevliga att gå till, säger Jenny Randborg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

– Jag hoppas också att detta ska inverka positivt vid våra framtida initiativ och förslag på platser för fler återvinningsstationer.

När alla byten är genomförda kommer alla behållare för insamling av pappers-, plast- och metallförpackningar att ha bottentömmande behållare. De nya behållarna kräver mindre yta och är lättare att placera ut. Liknande systembyten har gjorts på ett flertal platser i landet och de nya behållarna i Helsingborg blir av samma typ som finns i Malmö. I samband med bytet tas däremot återvinningsstationen vid Vallåkra station bort.

FTI ber om överseende med att bytesarbetet eventuellt kommer innebära störningar och svårigheter med att använda en återvinningsstation när byte pågår. Man bedömer att det kan ta ett par timmar per återvinningsstation, eftersom alla behållare kan behöva placeras om på platsen. Arbetet med behållarbyten och renoveringar har planlagts i gott samarbete med Helsingborgs kommun.

– Ändringen av tömningssystem är en del av vårt fempunktsprogram som vi arbetar efter för att öka insamling och återvinning, säger Jenny Randborg. På vår hemsida, www.ftiab.se/fempunktsprogrammet , kan man följa vårt arbete månad för månad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078