23948sdkhjf

Ny vd för Bioendev

Den 13 oktober tillträdde Johan Berggren posten som vd för Umeåbaserade bioenergiföretaget Bioendev. Bioendev har utvecklat en ny teknik för att producera grönt kol genom torrefiering av biomassa. Företagets första större produktionsanläggning togs i drift tidigare i år och intresset från marknaden är växande.
Under 2016 har Johan Berggren ansvarat för att utveckla Bioendevs försäljning och marknadsföring med fokus på Norden och Storbritannien. Innan dess arbetade han med affärsutveckling och byggnation av vindkraftsparker i Sverige och Finland, främst för VindIn. Han har också varit verksam som vd på två mindre verkstadsföretag inom skogsmaskinsindustrin samt som Area Manager på John Deere Skogsmaskiner.

– Bioendev står inför en snabb marknadsutveckling där Johan Berggrens erfarenhet och tydliga profil inom försäljning kommer att kunna bidra till att etablera företaget och dess produkter både nationellt och internationellt, säger Göran Ernstson, styrelseordförande i Bioendev och vd för majoritetsägaren Umeå Energi.

– Företaget går nu in i en kommersialiseringsfas och jag är övertygad om att Johan Berggrens kunskap om biomassa, som sträcker sig från råvara och teknik till affärsutveckling och försäljning är en perfekt matchning, säger avgående vd Anders Frisk.

– Efterfrågan på konkurrenskraftiga alternativ till fossilt kol ökar. Det är tydligt att vi kommer att få se en kraftig marknadstillväxt för grönt kol. Jag ser fram emot att göra den resan tillsammans med ett team som har världsledande kunskap och erfarenhet inom vår industri, säger tillträdande vd Johan Berggren.

Avgående vd Anders Frisk går vidare till att arbeta som konsult inom cleantech- och hållbarhetssektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063