23948sdkhjf

Automatiserad avfallssortering lockar OP Gruppen

Genom att OP Teknik AB i november månad förvärvar JES Industri- och robotteknik i Tollarp, vill OP Gruppen ge sig in på marknaden för automatisk avfallssortering.
- Sortering av avfall är en utmanande tillämpning för robottekniken. Man vill undvika det tidsödande, kostsamma och ibland farliga arbete det innebär att sortera sopor manuellt. Vi ser en efterfrågan på just området automatiserad avfallssortering och återvinning, säger Mats Olofsson, vd för OP Gruppen. Med vårt breda program för återvinning och avfallshantering är det en logisk utveckling att vi även har denna teknik "i huset".

- Med detta köp gör vi ytterligare breddning av koncernen, där de andra bolagen inom OP Gruppen kan ha användning av automation, säger Sten Persson, delägare i OP Gruppen.

Jan Sjöberg, vd och grundare av JES, välkomnar köpet och säger:

- Här finns en stor utvecklingspotential på det vi har jobbat med under många år. Teknik och applikationer som vi nu kan fortsätta att utveckla med ännu mer styrka. Jan Sjöberg kommer fortsätta jobba vidare inom företaget.

JES Industri- och Robotteknik i Tollarp har funnits sedan 1999 med verksamhet inom automation, maskinbearbetning, styr- och regler samt robotteknik med bland annat ABB-, Omron-, Motoman- och Kawasakirobotar. Företagets fyra anställda följer med till OP Teknik som idag har två anställda i Billeberga, där man nyligen anstälklt Fredrik Brandt,, med inriktning på utveckling och bildanalys.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063