23948sdkhjf

Nu startar Europa minskar avfallet-veckan

Idag går startskottet för 2016 års upplaga av Europa minskar avfallet-veckan, ett EU-projekt som uppmärksammar avfallsminskande initiativ runt om i unionen. Mellan den 19-27 november anordnas flera klimatsmarta aktiviteter runt om i Sverige och Avfall Sverige är nationell samordnare.
Syftet med Europa minskar avfallet-veckan är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall. Den här veckan kommer 12 000 aktiviteter runt om i Europa att anordnas.

På Åland anordnas aktiviteter under hela veckan, med bland annat en klädbytardag, en återbruksmarknad och ett flertal workshops. Andra tar tillfället i akt att anordna en dag i klimatets tecken. Lördagen 26 november anordnar Falu kommun den årliga Återbruksfesten. Och redan i lördags den 19 invigdes Återbrukshuset vid Östervik återvinningscentral i Nacka.

- Genom aktiviteterna ska vi lära oss hur miljön påverkas av vår konsumtion och vad var och en av oss kan göra för att minska avfallet. För Avfall Sverige och landets kommuner är avfallsminimering en prioriterad fråga, det visar inte minst vår vision "det finns inget avfall" och kampanjen "Miljönärvänlig", säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på Avfall Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063