23948sdkhjf

Plaståtervinnare kan vinna cleantech-pris

Den 24 november arrangerar Sustainable Business Hub sin Cleantech Day, där utdelningen av South Sweden Cleantech Award ska delas ut för sjunde gången. I år har en plaståtervinnare chansen att vinna.
- I år har vi fått in rekordmånga nomineringar. Vi kan konstatera att det händer mycket i miljöteknikbranschen, både i etablerade företag och i nystartsföretag, säger Lars Henriksson, ordförande i SBHUB ideell förening och i juryn.

Fyra finalister är utsedda; Cleanergy: levererar hållbara energilösningar baserade på Stirlingteknik, Energy Opticon: som utvecklat nya innovativa funktioner i programvaran Energy Optima 3 som gör det möjligt att optimera flera fjärrvärmenät som ett. Green Furniture Concept: är företaget som förnyat möbelbranschen med sina hållbara möbler för publika inomhusmiljöer. Hans Andersson Plastics: är ett företag som återvinner plast och hanterar i princip alla plastmaterial som används i industrin idag.

Priset ska gå till ett företag "som har gjort en avgränsad insats som på ett markant sätt ökat konkurrenskraften och visat på potentialen för miljöteknik".

Tidigare vinnare: Orbital Systems 2015, Alnarp Cleanwater Technology 2014, Malmberg Water 2013, Primozone 2012, Bioprocess Control 2011 och Skånefrö 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094