23948sdkhjf

NSR inför priset "Årets Sopa"

Hur kan man skapa en hållbar länk mellan konsumtion och en mer hållbar avfallshantering? Nordvästra Skånes Renhållning, NSR, inför priset "Årets sopa" för att stimulera producenter att utveckla mer cirkulära produkter.
NSR har i uppdrag av sex nordvästskånska kommuner att verka för en framtid med mindre avfallsmängder och ökad återvinning. Ett steg i ledet för att uppnå dessa mål är en marknad med produkter som är resurseffektiva, återvinningsbara och som går att laga.

Nu inför NSR priset "Årets Sopa" för att lyfta produkter som inte håller måttet. Syftet är att göra inköpare, producenter och konsumenter uppmärksamma på goda och dåliga val på marknaden och stimulera företag att styra mot mer cirkulära och återvinningsbara produkter.

Men att få priset ska inte ses som ett nederlag - snarare början på en ny möjlighet för produkten i fråga.

- Genom att utse Årets Sopa vill vi lyfta produkter som behöver vidareutvecklas för att anpassas till den cirkulära ekonomin. Vi tror att producenter och inköpare behöver mer kunskap kring hur de kan göra detta. Mottagaren av priset får därför tillgång till kompetens från NSR och vårt nätverk. Genom bench learning från branschen får de möjlighet att utveckla sin produkt. Vi r övertygade om att det kan öppna dörrar för nya affärsmöjligheter för företaget i fråga, säger Kim Olsson, vd för NSR.

Årets Sopa kännetecknas av en eller flera av följande egenskaper:

* Innehåller värdefullt och resurskrävande material men är svår att återvinna

* Innehåller farliga ämnen som är svåra att omhänderta och som kan orsaka risker för hälsa, miljö eller arbetsmiljö

* Innebär liten nytta eller glädje och kommer troligen inte att användas många gånger

* Orsakar nedskräpning

* Marknadsförs genom green washing

Juryn består av personal från NSR samt personer i återvinnings- och miljöbranschen.

Priset delas ut i samband med arrangemanget NSR-dagen i maj 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079