23948sdkhjf

Kampanj för att slänga rätt

Det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder i Göteborg har kört igång en miljökampanj med budskapet "100 000 skäl att slänga rätt".
Felsorterade hushållssopor samt skräp runt avfallsbehållare och grovsoprum ser inte bara tråkigt ut, det kostar också mycket pengar För Gårdstensbostäder rör det sig om flera hundra tusen kronor i extra städkostnader varje år.

- Vi tycker det är pengar som kan användas till något roligare, säger Michael Pirosanto, vd på Gårdstensbostäder. Därför har vi dragit igång en kampanj, där vi utmanar hyresgästerna att slänga rätt och i gengäld lovar vi att ordna någon kul aktivitet för pengarna vi sparar.

den 11 november startade kampanjen i Norra Gårdsten med uppskyltning av sopstationer, stora vepor på vissa husfasader samt information i trapphus och i entréer. Budskapet är "100 000 skäl att slänga rätt" och det illustreras av boende klädda i T-shirts med trycket "Vi är Gårdsten". Under kampanjen får hyresgästerna träffa ungdomar från Gårdsten som informerar vid sopstationerna. De delar ut informationsmaterial och berättar mer om kampanjen och uppmanar alla att komma med förslag till vad man ska göra för pengarna.

- Eftersom det är hyresgästerna, som hjälper oss att minska kostnaderna, är det också naturligt att de är med och bestämmer vad vi ska göra för det vi sparar, säger Christer Sjödin, huschef på Saffransgatan. Därför vill vi ha in deras idéer om gemensamma aktiviteter och även förslag på hur vi ska få alla att slänga rätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078