23948sdkhjf

Hon blir ny generalsekreterare på Naturskyddsföreningen

Till ny generalsekreterare efter Svante Axelsson blir Karin Lexén, hon kommer närmast från SIWI, Stockholm International Water Institute, där hon varit chef för internationell policy och Värlsvattenveckan. Lexén tillträder 13 mars och får ett förordnande på fem år och kommer tillsammans med föreningens ordförande Johanna Sandahl vara Naturskyddsföreningens talesperson.


Med lång erfarenhet av bland annat klimat- och vattenfrågor, idéburen verksamhet och opinionsbildning kommer Karin Lexén att få det övergripande miljöstrategiska och innehållsmässiga ansvaret samt leda verksamheten på rikskansliet.

Lexén har en bakgrund från Miljödepartementet, inom universitetet, och som ordförande för organisationen Fairtrade, och under sin tid som policychef för Svenska Kyrkans internationella utvecklingsarbete har hon arbetat inom en stor folkrörelse med många lokalt aktiva eldsjälar.

- Det ska bli otroligt spännande att få ta plats i ledningen för Sveriges största miljöorganisation. Föreningen är en optimistisk, välgrundad röst för engagemang, kunskap och lösningar och har en enorm kraft i sina 224000 medlemmar. Samhällsutvecklingen är intimt förknippad med förutsättningarna för natur, miljö och klimat, och i en tid av såväl svåra utmaningar som inspirerande utveckling är jag hedrad att få uppdraget, säger hon i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063