23948sdkhjf

Stenungsund säger upp avfallssamarbete med RenoNorden

Stenungsund och RenoNorden, som samlat in hushållsavfallet i kommunen sedan januari i år, bryter nu samarbetet enligt en överenskommelse. RenoNorden ska också betala ett prisavdrag till kommunen på 670 000 kronor.
- Vi känner oss nöjda med att ha nått en gemensam överenskommelse. Det är den bästa lösningen får våra kunder och för kommunen, säger Björn Alm-Ekenberg, chef för Teknisk verksamhet i Stenungsunds kommun.

Överenskommelsen kommer inte att innebära några ökade kostnader för kommunen utan hålls inom budget. Den genererar inte heller någon taxepåverkan för kunden.

Under året har kommunen och RenoNorden inte varit överens om vilken nivå utförandet ska genomföras på. Gemensamma dialoger har inte lett fram till en samsyn. Under hösten har frågan om ett vite mot företaget varit aktuell. Den diskussionen förs inte längre.

- Stenungsunds kommun och RenoNorden AB har varit oense om vite föreligger eller inte. Kommunen har valt att inte driva processen vidare. Det gynnar inte våra kunder. Därför har vi ingått en överenskommelse med RenoNorden som vi är nöjda med. Vi vill gå vidare, säger Alm-Ekenberg.

Överenskommelsen innebär bland annat att RenoNorden kommer att köra fram till och med 31 januari 2017. Ny entreprenör från och med 1 februari blir Renova Miljö AB den tilltänkta entreprenören som sköter hämtning av hushållsavfall i Stenungsunds kommun. Idag sköter Renova tömningen av enskilda avlopp i Stenungsund på kommunens uppdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095