23948sdkhjf

Davos återvinner cigarettavfall

Medan viktiga ekonomiska problem diskuteras mellan världsledare i Davos denna vecka, lanseras samtidigt ett innovativt och nytt återvinningsprogram som löser problemet med cigarettavfall.

Det är ett samarbete mellan staden Davos och återvinningsexperterna TerraCycle som resulterat i ett stadsomfattande återvinningsprogram för cigarettavfall. Davos blir därmed den första staden i Schweiz vars invånare kan återvinna sina cigarettfimpar genom att släcka och sedan slänga dem i lättillgängliga och välmarkerade behållare placerade på allmänna platser längs huvudgatan i Davos.


Material från rökare, inklusive cigarettfimpar, är ett av de vanligaste generade avfallen i världen. Varje år slängs över 760 miljoner kilo fimpar på marken världen över. Det betyder att en av tre sålda cigaretter hamnar på marken som skräp. Cigarettfimpar är inte organiskt nedbrytbara och kräver därmed en korrekt hantering för att inte belasta miljön. Förhoppningen är att det nya initiativet för cigarettåtervinning i Davos kommer att verka som motivation för människor till att hjälpa till att städa upp sitt samhälle genom att återvinna cigarettfimpar, som för närvarande hamnar i vanliga soporna och därefter på förbränningsanläggningar, eller i många fall tyvärr blir skräp på gatan.


Allt cigarettavfall som samlas in i behållarna kommer att skickas till TerraCycle för att sedan återvinnas till nya användbara plastprodukter, såsom plastpellets, vilket minskar behovet på plast som är tillverkad av råmaterial. Den organiska andelen av avfallet, det vill säga papper och kvarvarande tobak komposteras.


TerraCycles VD och grundare Tom Szaky kommenterar:


- Vi är exalterade över att Davos stad har blivit den första staden i Schweiz som implementerar ett stadsomfattande återvinningsinitiativ för cigarettavfall. TerraCycle har redan framgångsrika stads- och landsomfattande återvinningsprogram för cigarettavfall i ett antal länder världen över. Vi hoppas att världsledarna på denna veckas World Economic Forum kommer att notera detta nya initiativ för cigarettåtervinning och därigenom överväga att rekommendera att liknande lösningar implementeras i andra städer och länder runtom i världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08