23948sdkhjf

Världens första återvunna schampoflaska av strandplast

Procter & Gamble Company aviserar att schampomärket Head & Shoulders kommer att tillverka världens första återvunna schampoflaska gjord av 25 % återvunnen strandplast.

I samarbete med återvinningsexperterna TerraCycle och Suez kommer denna innovation i sommar att komma till Frankrike som en H&S-flaska i begränsad utgåva, tillgänglig för konsumenter på Carrefour, en av världens största återförsäljare. Detta kommer att vara världens största produktion av återvinningsbara flaskor, gjorda av strandplast från använda konsumtionsvaror. Samtidigt är det ett första stort steg för en etablering av en unik leveranskedja som involverar stöd från tusentals volontärer och hundratals av intresseorganisationer som samlar in plastavfall från stränder.



- Vi kände att det mest sålda schampomärket borde leda hållbar innovation och veta att när vi gör detta uppmuntrar vi hela branschen till att göra samma sak, säger Lisa Jennings, Vice President över Head & Shoulders och Procter & Gamble i ett pressmeddelande.
Vidare meddelar P&G att mer än en halv miljard flaskor kommer att inkludera upp till 25 % återvunnen plast från använda konsumentvaror i Europa i slutet av 2018. Detta representerar mer än 90 % av samtliga hårvårdsflaskor som säljs i Europa under P&G’s portfolio av varumärken. Projektet kommer kräva upp till 2 600 ton återvunnen plast varje år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078