23948sdkhjf

Hur väljer man insamlingslösning?

Att välja nya insamlingslösningar är något många kommuner står inför. Orsaken är ofta att man vill kunna komma igång med, eller öka insamling av matavfall, men också att man vill ta egna initiativ för mer fastighetsnära insamling av förpackningar och returpapper. 

Inom Avfall Sverige pågår just nu ett projekt som syftar till att sammanställa erfarenheter kring hur kommuner och regioner valt insamlingssystem. På sin hemsida efterlyser man nu medlemmarnas hjälp att utöka denna kunskapsbank.


Ett stort antal kommuner har redan lämnat utredningar som organisationen kommer att försöka göra till en samlad kunskapssammanställning. Man vill dock att fler kommuner lämnar bidrag till projektet. Det kommer att öka förståelsen för vilka olika faktorer som i varje enskilt fall varit viktiga för valet av system. Man räknar dock inte med att detta kommer att utmynna i en tydlig ”instruktion” eftersom förutsättningarna är allt för olika i kommunerna. Fortsatt gäller att varje kommun och region måste göra sina egna avvägningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.207