23948sdkhjf

Stockholm Vatten byter namn

För att förtydliga sina uppdrag och förenkla kontakten med stockholmarna byter Stockholm Vatten namn till Stockholm Vatten och Avfall den 1 februari.

Stockholm är den stad i Europa som växer snabbast, vilket ställer höga krav på det bolag som ansvarar för vatten- och avfallstjänsterna. Mer dricksvatten ska produceras, mer avloppsvatten ska renas och effektiva lösningar ska tas fram för en hållbar avfallshantering. Det är tuffa utmaningar som måste lösas tillsammans med stockholmarna där dialog och delaktighet är en förutsättning.


– Vi ser tydligheten i vårt namn som en förutsättning att lyckas, därför byter vi namn till Stockholm Vatten och Avfall, säger VD Krister Schultz, i ett pressmeddelande.


Stockholm Vatten och Avfall förser 1,4 miljoner stockholmare med dricksvatten och tar hand om avloppsvattnet från över en miljon människor. Sedan 2014 ansvarar de även för avfallstjänsterna i Stockholms stad, med 900 000 invånare.


Namnbytet görs den 1 februari 2017. Då rullar till exempel de första bilarna ut på stadens gator med nya färger och det nya namnet. Namnändringen genomförs sedan successivt för att vara kostnadseffektiv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063