23948sdkhjf

Storsatsning på undervisning i miljöteknik

Till hösten gör MDH en storsatsning inom miljöteknik och lanserar sex nya kurser både på grund- och avancerad nivå.


– MDH bedriver forskning inom en av världens starkaste forskningsprofiler, framtidens energi, och det här är ett sätt att stärka kopplingen mellan forskning och utbildning, säger Patrik Klintenberg och Monica Odlare, som ansvarar för kurserna.


Kurserna startar hösten 2017 och kommer att ges på campus eller som distanskurser, på svenska eller på engelska. De kurser som ges på svenska är följande:


Introduktion till miljöteknik
Kursen ger kunskaper om grundläggande fysiska, kemiska och biologiska begrepp som är centrala inom miljöteknik. Dessa tillämpas för att beräkna massbalanser och utföra riskanalyser. Vidare lär man sig grundläggande vattenkemi och principer för vattenrening, vattenföroreningar, luftföroreningar, avfallshantering, farligt avfall, uthållighetsbegrepp och grön teknik.

Energi och klimat
Att energiomvandling av främst fossila bränslen har en stor klimatpåverkan är allmänt känt. Kursen behandlar energisystemets påverkan på klimatförändringar, fysikaliska och kemiska processer relaterade till atmosfären, luftkvalitet, våt- och torrdeposition, samt åtgärder för minskad effekt av energiomvandling på klimatet kommer beröras.


Energi och naturresurser
Vår utveckling kräver mer och mer energi samtidigt som tillgången på naturresurser för energiomvandling är en begränsande faktor. Kursen behandlar i huvudsak bildning och tillgång av naturresurser som är centrala för energiomvandling, vår nuvarande och framtida energianvändning, dess miljöpåverkan, och hur vi kan verka för en hållbar utveckling av vårt energisystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062