23948sdkhjf

Vägledning för giftfria och resurseffektiva kretslopp

Kemikalieinspektionen undersöker förutsättningarna att ta fram en ny vägledning för företag som vill bidra till säker materialåtervinning redan tidigt i tillverkningsprocessen.

– Syftet med en vägledning är att underlätta för företagen att ta fram produkter som redan från början är anpassade till giftfria och resurseffektiva kretslopp. Vi vill uppmuntra importerande och tillverkande företag att så tidigt som i designfasen planera för säker materialåtervinning eller återanvändning, säger Nina Cromnier, generaldirektör för Kemikalieinspektionen och ledamot i Miljömålsrådet, i ett pressmeddelande.


Kemikalieinspektionen är drivansvarig myndighet för denna samverkansåtgärd, en av sammanlagt 24 åtgärder som Miljömålsrådet sammanställt. Arbetet, som inleds med en förstudie, ska genomföras under 2017 och 2018 och sker i samverkan med Naturvårdsverket, Tillväxtverket och länsstyrelserna. Fler aktörer kommer att bjudas in till att medverka: företag, branschorganisationer och det nya kunskapscentrum för substitution som regeringen vill inrätta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063