23948sdkhjf

El-”EPA” för en ren, framkomlig och stad

Igår invigdes ett unikt samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Vasakronan och Stockholms stad. Trots vitt skilda verksamheter har dessa aktörer tillsammans hittat en hållbar modell för att verka för en ren och framkomlig stad.

I ett Stockholm som växer ökar efterfrågan på leveranstrafik in och ut ur staden. Dessa transporter är en förutsättning för en attraktiv stad, samtidigt som de både drabbas av och är en del av en begränsad framkomlighet. Tack vare god samarbetsvilja och gemensamma visioner har ett viktigt arbete nu inletts för att bidra till minskad trängsel och förbättrad luftkvalitet.


Bring och Ragn-Sells har utvecklat en kommersiellt hållbar modell, som inte är subventionerad av tredje part, för att kombinera leveranser av paket med hämtning av återvinningsmaterial som kartong, papper och trä i små eldrivna fordon. Fler leveransflöden kan kopplas på framöver och fler aktörer är välkomna in i samarbetet.


Modellen fungerar som så att Bring levererar gods till en samlastningscentral i Klara Zenit, beläget i Vasakronans fastighet på Klara Norra Kyrkogata. Ragn-Sells tar emot och lastar om godset till ett eldrivet fordon klassat som en EPA-traktor. Godset levereras till mottagarna (butiker och kontor) och i samband med leveransen hämtas återvinningsmaterial. Detta tas tillbaka till Klara Zenit och samlastas i större behållare/komprimatorer för att transporteras ut ur staden. Initialt omfattas ett antal postnummer i Stockholms innerstad med förhoppning om att området utökas successivt. Modellen är skalbar och kan appliceras på fler områden i Stockholms stad men också i andra städer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078