23948sdkhjf

Automatiserad avfallslösning till Kungälvs sjukhus

Kungälvs sjukhus byggdes 1964 och har under årens lopp byggts till och renoverats. Ett ökat invånarantal har lett till att behovet av fortsatt utveckling ökat.

Sjukhuset får nu en helt ny vårdbyggnad som kommer att inkludera 280 vårdplatser. Ett av sjukhusets mål med utbyggnationen är att nå upp till guldnivån i enlighet med miljöcertifieringssystemet ”Miljöbyggnad”. Ur ett hållbarhetsperspektiv motsvarar den nivån den bästa lösningen och tekniken för sjukhuset.


Med utökad verksamhet och ytor ökar även avfallsmängderna på sjukhuset. Logiwaste har blivit kontrakterade att leverera en automatisk sopsugslösning för att effektivt hantera restavfallet på sjukhuset, från avdelningarna ner till terminalen. På sex våningar kommer strategiskt placerade inkastluckor göra det lättillgängligt och enkelt för personalen att slänga avfallssäckar. Avfallet mellanlagras och transporteras därefter via ett rörnät ner till en container i en terminal för vidare avhämtning till återvinning. Genom det nya systemet får sjukhuset ett flertal fördelar i form av färre interna transporter av avfallssäckar, mindre manuell hantering, samt förbättrade hygieniska och arbetsmiljömässiga förutsättningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063