23948sdkhjf

Enviro satsar i Kina

Det kinesiska och statligt ägda Vanlead Group och Enviro har undertecknat två avsiktsförklaringar gällande en återvinningsanläggning för däck samt bildandet av ett samägt bolag.

Vanlead Group är södra Kinas största och en internationellt stor däcktillverkare. Avtalet med Enviro är första steget i processen att upprätta en komplett återvinningsanläggning i Kina med tilltänkt byggstart under 2017.


– Vanlead vill ta initiativet i branschen och i omfattande skala använda Enviros återvunna kimröksmaterial i däckproduktion. En första anläggning med kapacitet att hantera 30 000 ton däck per år som ska förse deras olika produktionsenheter runt om i Kina planeras nu, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro.


– Det här innebär en avsiktsförklaring att börja bygga en komplett återvinningsanläggning redan under 2017, ambitionen är att slutföra förhandlingarna under sommaren. Anläggningen kommer att följa den ”basic design” vi utvecklat med ÅF och som nu är klar, säger Thomas Sörensson.


Enviro har signerat ytterligare ett MoU med Vanlead Group. Syftet är att upprätta ett gemensamägt bolag för att marknadsföra Enviros patenterade teknik på hela den kinesiska marknaden.


– Både Enviro och Vanlead ser stor potential för Enviros miljöteknik för materialåtervinning ur uttjänta däck i Kina. Ett joint venture med en av Kinas största däcktillverkare gör det möjligt att bearbeta världens största kimröksmarknad både snabbare och mer framgångsrikt, säger Thomas Sörensson.


– Kina är världens största däckmarknad och nya lösningar för att hantera uttjänta däck mer cirkulärt är nödvändiga ur både miljö- och resursperspektiv. Både vi och Vanlead är mycket nöjda med att vara överens om vägen framåt, arbetet med utformningen av joint venture-bolaget påbörjas omgående. Målsättningen är att ett avtal ska vara klart under sommaren, säger Thomas Sörensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283