23948sdkhjf

Tjänst sätter hållbara lösningar på kartan

Studenter från Medieteknikutbildningen vid Södertörns högskola har under en veckas tid samarbetat om att utveckla en webbplats med en karta som visar hur man på ett enkelt sätt kan bidra till att minska sitt ekologiska fotavtryck. 

Under sista veckan i april arbetade närmare 120 elever från olika program på Södertörns högskola inom kursen Medieteknik med ett projekt för att ta fram en ny tjänst. Resultatet är Rekospot, en hemsida med en karta som visar var och hur en kan ta del av en kollaborativ konsumtion. Kartan samlar allt ifrån klädbytardagar till trädgårdsägare som ger bort frukt.


– Vi ser att ord som miljövänlig, hållbar utveckling och återvinning är finare ord för byta, låna, hyra och ge. Rekospot är ett sätt att agera tillsammans när vi tar steget in i framtiden, berättar Andreas Wallbäck, en av projektledarna för Rekospot.


Syftet med Rekospot är att skapa ett mer hållbart samhälle och göra kollaborativ konsumtion enkelt. Detta kan uppnås genom ett minskat ägande av produkter och synliggörande av de befintliga plattformar som bidrar till delningsekonomin.


- Det har varit väldigt roligt att se studenternas engagemang och jobb med detta under veckan och nu har vi en grund som vi vill bygga vidare på, säger Anne Diedrichs, lärare på ämnet medieteknik på Södertörns högskola.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097