23948sdkhjf

Koll på pallen med SMART Pooling

Första etappen av SMART Pooling är nu lanserad av Svenska Retursystem.

Användare av Svenska Retursystems returhelpall, Helpall grå, rapporterar nu i den nya digitala plattformen. Detta kommer att ge stora tidsvinster och kostnadsbesparingar i hela lastbärarkedjan.

SMART Pooling är en branschgemensam plattform som ger dagligvarubranschen ökad kontroll på alla olika typer av lastbärare som pallar, mejerivagnar och rullburar. I måndags lanserades SMART Pooling och alla användare av Helpall grå rapporterar nu i den nya plattformen.

– Med SMART Pooling möter vi framtida krav på effektiva varuflöden. Plattformen möjliggör för producenter, grossister, butiker och restauranger att lätt kunna hålla reda på var deras lastbärare befinner sig i livsmedelsflödet i realtid. Försvunna lastbärare innebär båda ekonomiska och miljömässiga bekymmer, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

SMART Pooling är inte begränsad till Svenska Retursystems egna produkter. I princip alla returenheter kan följas i plattformen. Bergendahls, som varit pilotkund för projektet, har också valt att börja rapportera transaktioner och få kontroll på såväl EUR-, CHEP- som LPR-pall i SMART Pooling. Bergendahls ser stora besparingar i tid och pengar genom att använda SMART Pooling.

– Systemet har underlättat vårt arbete rejält. Med SMART Pooling får vi bättre kontroll, spårbarhet och en god överblick, säger Stefan Karlsson, logistikutvecklingschef på Bergendahls.

Plattformen har utvecklats i nära samarbete med kunderna, i kundreferensgruppen sitter representanter från de stora grossisterna och producenterna, bland andra ICA, Coop, Arla, och Coca Cola.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094