23948sdkhjf

Bucht till Brasilien

Ska främja cirkulär ekonomi

Mellan den 24 och 27 september är landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i Brasilien tillsammans med en delegation för att stärka det strategiska partnerskapet mellan Sverige och Brasilien. Fokus för resan är att främja ett ökat samarbete inom området cirkulär och biobaserad ekonomi.

Sven-Erik Bucht reser till Brasilien i samband med de svenska innovationsveckorna i Brasilien, som anordnas för sjätte året i rad. I år är temat för veckan cirkulär och biobaserad ekonomi. Landsbygdsministerns besök i Brasilien kan ses som ett startskott för ökat samarbete mellan Sverige och Brasilien inom bioekonomi och hållbart skogsbruk.

Sverige ligger långt fram vad gäller hållbart skogsbruk och har stor erfarenhet av skogstekniskt kunnande och innovationsforskning. De här kunskaperna och erfarenheterna har Brasilien uttryckt önskemål om att få veta mer om.

Den övergripande målsättningen för regeringens satsning på samarbete med Brasilien på bioekonomiområdet är:

  • Att etablera ett närmare samarbete på regerings- och myndighetsnivå samt mellan våra universitet och forskningsinstitut genom ett fördjupat kunskapsutbyte om bland annat hållbart skogsbruk.

  • Att bidra till förbättrade förutsättningar för svenska leverantörer av utrustning till skogssektorn att öka sina marknadsandelar och bana väg för nya samarbeten samt att få nya svenska företag med skoglig anknytning att ta steget till den brasilianska marknaden.

I landsbygdsministerns delegation ingår representanter för skogsnäringen och forskarvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109